Veľkonočný maslový koláč
Veľkonočný maslový koláč
Veľkonočný maslový koláč z Butter Backcreme je jedinečný svojou maslovou chuťou, jemnou štruktúrou vo Vás vyvolá pocit jedinečnej chuti. Veľkonočný maslový koláč - pri dodržaní dávkovania 20 % Butter Backcreme na množstvo pridanej múky môžete nazvať maslovým, kvôli dostatočnému podielu prepusteného masla v zložení Butter Backcreme. Tvar veľkonočného koláča je na Vás - cestové kusy môžete voľne ukladať na plechy v podobe veky, alebo prepletať z dvoch alebo troch prútov na tzv. mazanec alebo sa pohrať s jeho tvarom a vzhľadom pri použití a pečení vo forme.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
20 % | Butter Backcreme - maslový | |
8 % | cukor kryštál | |
5 % | Zeel. margarín Zeelback | |
7 % | čerstvé droždie | |
1,5 % | soľ | |
46 % | voda cca |
Dozdobenie:
5 % | Tekutá vaječná melanž/vajcia |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Zamiesime voľnejšie cesto, ktoré necháme vyzrieť. Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Tvarujeme do oválnych tvarov voľne na plech alebo spletáme z troch prútov pletenku, ktorú uložíme do foriem.
Po nakysnutí môžeme narezať. Pletenky ukladáme do foriem, veky voľne na plechy.
Dáme nakysnúť, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme s otvor. odťahom.
Kysnutie: 90 – 95 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 18 minút,
II. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 17 minút,
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka 351 g + 9 g dozdobenie - po upečení á 300 g.