Veľkonočný muffin
Veľkonočný muffin
Chutný čokoládový muffin z Cesta čokoládového ozdobený ako sa patrí krémom s chuťou vaječného likéru a dozdobený cukrovými vajíčkami.
Korpus:
1000 g | Cesto čokoládové | |
500 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
500 g | rastlinný olej |
Krém:
375 g | Zela Delikates | |
375 g | Presta Brandy (vaječný likér) |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach počas cca 5 minút (nešľaháme a nemiešame príliš dlho). Hmotu dávkujeme do košíčkov na muffiny a pečieme pri 175 °C cca 40 minút. V teplovzdušnej rúre alebo rotačnej peci znížte teplotu na 150 - 160 °C.
Krém: Zmäknutý Zela Delikates vyšľaháme a zľahka doňho primiešame Presta Brandy (vaječný likér).
Krém striekame na vychladnuté muffinky a ľubovoľne dozdobíme napr. vajíčkami z marcipánu alebo kúpenými cukrovými vajíčkami z obchodu.