Vianočka so sušeným ovocím
Vianočka so sušeným ovocím
Chutná slávnostná vianočka s kandizovaným/sušeným ovocím a hrozienkami z Korent Vanilla chuťovo a vzhľadom poteší každého spotrebiteľa nielen počas veľkonočných sviatkov. ideálna počas celého dňa ako sladké raňajky, desiata a olovrant.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
12 % | Korent Vanilla | |
6 % | droždie čerstvé | |
8 % | Zela delikates | |
12 % | cukor kryštál | |
1,2 % | soľ | |
8 % | hrozienka | |
4 % | kandizované ovocie/sušené ovocie | |
44 % | voda cca |
Dozdobenie:
5 % | Tek. vaj. melanž na potretie |
Technologický postup
Miesenie cesta: 4 minút pomaly, 5 minút rýchlo
Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť.
Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov.
Rožky spletáme do tvaru pletenky z troch prútov a ukladáme na plechy.
Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.
Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme v pripravenej peci.
Čas kysnutia: 45-60 min.
Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%
Pečenie:
I. 220°C bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
II. 210°C bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
III. 200°C bez pary, otvorený odťah, 20 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka napr. 585 g + 15 g dozdobenie - po upečení á 500 g.