Jahodové semifreda s tvarohom
Jahodové semifreda s tvarohom
Jedinečný dezert - semifreda s tvarohom so základom z Cesta Čokoládového, chutnej jahodovej náplne Fruitful Jahoda a jedinečnou polevou z kombinácie Ken Trufa a Zela cukr. polevy tmavej. Efektne dozdobené s korunkou zo Scaldis White, jahodového Fruitfulu, čokoládovej dekorácie a plátkového zlata.
Cesto:
60 g | Cesto Čokoládové | |
40 g | Tekutá vaječná melanž | |
30 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
100 g | Fruitful Jahoda | |
50 g | voda | |
3 g | agar |
Náplň 2:
190 g | Gamaro Schlagcreme | |
50 g | Zeesan Tvaroh | |
100 g | vlažná voda |
Poleva:
250 g | Zela cukr. poleva biela | |
200 g | Ken Trufa |
Dozdobenie:
70 g | Scaldis White | |
190 g | Fruitful Jahoda |
Technologický postup
Prvé čo si pripravíme je, že si rozohrejeme vodu, agar a Fruitful Jahoda na sporáku. Jahodovou zmesou naplníme silikónovú formu v tvare malých pohárikov. Dáme zamraziť do mrazničky. Cesto Čokoládové, Tek.vaječnú melanž a olej šľaháme pri vyšších otáčkach 5 minút. Cesto si rozotrieme na plech pokrytý pečným papierom o rozmere 13x20 cm.
Po vychladení z neho vykrajujeme krúžky, ktoré si odložíme bokom. Gamaro Schlagcreme vyšľaháme do polotuhej konzistencie, do ktorej primiešame Zeesan Tvaroh zmiešaný s vodou. Došľaháme do požadovanej konzistencie. Náplň plníme na spodok silikónových formičiek, do ktorých vkladáme zmrazenú jahodovú časť. Prekryjeme ďalšou vrstvou krému až po povrch a na záver uzatvoríme koláčik kolieskom z korpusu, ktorý sme si nechali bokom.
Koláčiky necháme stuhnúť v mrazáku do druhého dňa. Zela cukr. polevu tmavú si zohrejeme vo vodnom kúpeli s Ken Trufou. Dobre zmiešame, aby sa poleva dobre prepojila. Polevou polievame zamrazené koláčiky, ktoré vytiahneme zo silikónových foriem. Koláčiky rovno ukladáme na zlatý podnos. Zo Scaldis White si urobíme ručne "slzičky", ktoré nasadíme ako "korunku" na koláčik. Po stuhnutí plníme jahodovým Fruitfulom. Dozdobíme SMET dekoráciami a jedlým plátkovým zlatom.
Dodatočné informácie
Pre 6 ks.