Fruitful receptúry Fruitful receptúry

Maková torta s višňami

Výborná makovo-višňová torta s bohatým obsahom Fruitful višňa so základom z kvalitného piškótového korpusu. Pekne dozdobená kúskami višní a dekoráciami zo Scaldis Dark.

Makový základ:

35 g   Plnka maková Premium
30 g   voda

Cesto:

90 g   Biskuit Instant
55 g   Tekutá vaječná melanž
18 g   rastlinný olej

Náplň 1:

18 g   Plnka maková Premium
85 g   Zela Delikates
75 g   práškový cukor

Náplň 2:

140 g   Fruitful Višňa
2 g   agar

Dozdobenie:

40 g   Fruitful Višňa
40 g   DOMINO
40 g   Gamaro Schlagcreme
40 g   Scaldis Dark

Technologický postup

Makovú náplň si zmiešame v miske s vodou a necháme nabobtnať. Použijeme ju ako "príchuť" do korpusu, ktorý si vyšľaháme z Biskuit Instant hmoty, Tek.vaječnej melanže a vody. Hmotu šľaháme pri vyšších otáčkach cca 5 minút a následne ručne primiešame makovú časť. Tortový korpus s priemerom 12 cm naplníme a pečieme pri teplote 175°C cca 40-45 minút. Po vychladení ho 2x prekrojíme. V šľahači s metličkou miešame najprv pri nižších otáčkach Zelu Delikates s práškovým cukrom a potom pri vysokých otáčkach dokopy cca 15 minút.

Do vyšľahaného krému ručne primiešame Plnku makovú Premium. 2/3 z hmoty si dáme do drezírovacieho vrecka s hladkou špičkou. Na spodnú časť korpusu si nanesieme po boku pás krému. Nasleduje pás Fruitful Višňa, ktorý sme si predtým rozohriali na sporáku s agarom a stred tiež zaplníme krémom. Priložíme druhou vrstvou korpusu a zopakujeme postup pri nanášaní krému v kombinácii s Fruitfulom Višňa. Priložíme vrchný plát korpusu a dobre pritlačíme, tortu zarovnáme, aby nebola krivo spojená. Krémom, ktorý nám ostal si zahladíme boky a aj povrch torty. Pre dodekorovanie torty použijeme SMET dekorácie po bokoch, na povrch Fruitful Višňa v kombinácii s vyšľahanou Gamaro šľahačkou a ručne robenými ozdôbkami zo Scaldis Dark.

Dodatočné informácie

Pre 10 ks.

Maková torta s višňami