Fruitful receptúry Fruitful receptúry

Malinové tiramisu

Tiramisu v letnej verzii s malinovým Fruitfulom. Jemná piškóta z Biskuit Instant a bufleriek z Bufler Komplet s chutnou šľahačkovou tiramisu náplňou a jemnou vrstvou Fruitful Malina.

Hmota 1:

180 g   Bufler Komplet
80 g   voda

Hmota 2:

250 g   Piškóta 100 svetlá
190 g   Tekutá vaječná melanž
25 g   voda

Na "kávu":

50 g   Compound Írska káva
500 g   voda

Náplň 1:

1000 g   Ken Presto
200 g   Zeesan Tiramisu Mascarpone
250 g   vlažná voda

Náplň 2:

400 g   Fruitful Malina
50 g   voda

Dozdobenie:

20 g   cukrárske kakao
100 g   čerstvé maliny

Technologický postup

Bufler komplet šľaháme s vodou na najvyšších otáčkach počas 5 minút. Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou striekame na papier na pečenie dlhé piškóty 4x40 cm,  ktoré pečieme pri teplote 180°C cca 15minút.

Biskuit Instant hmotu šľaháme s Tekutou vaječnou melanžou a vodou pri najvyšších otáčkach počas  5 minút. Túto zmes rozotrieme na papier na pečenie a 1x plát o veľkosti 55x40cm. Pečieme pri teplote 175°C počas 13 minút.

Plát po vychladení rozrežeme priečne na polovicu. Do vody si dáme Compoud Írska káva a uvaríme si "kávu". Ken Presto šľaháme do polotuhej konzistencie, do ktorého primiešame ručne zmiešanú zmes Zeesan Tiramisu Mascarpone s vodou. Došľaháme do požadovanej konzistencie.

Skladanie tiramisu: Na spodok si dáme plát, na ktorý rovnomerne nanesieme "kávu". Rozotrieme naň tenšiu vrstvu krému. Piškóty čo sme si upiekli máčame do kávy a vtláčame do náplne. Posypeme kakaom.

Fruitful Malina si zmiešame s vodou, aby bolo voľnejšie a dalo sa lepšie rozotierať. Takúto malinovú zmes natrieme na kakao. Natrieme ďalšiu časť z krému a priložíme druhým piškótovým plátom. Polejeme zvyšnou kávou a zatrieme zvyšným krémom. Pred krájaním a podávaním posypeme tiramisu kakaovým práškom.

Dodatočné informácie

Pre 24 ks.

Malinové tiramisu