Malinové tiramisu
Malinové tiramisu
Tiramisu v letnej verzii s malinovým Fruitfulom. Jemná piškóta z Biskuit Instant a bufleriek z Bufler Komplet s chutnou šľahačkovou tiramisu náplňou a jemnou vrstvou Fruitful Malina.
Hmota 1:
180 g | Bufler Komplet | |
80 g | voda |
Hmota 2:
250 g | Piškóta 100 svetlá | |
190 g | Tekutá vaječná melanž | |
25 g | voda |
Na "kávu":
50 g | Compound Írska káva | |
500 g | voda |
Náplň 1:
1000 g | Ken Presto | |
200 g | Zeesan Tiramisu Mascarpone | |
250 g | vlažná voda |
Náplň 2:
400 g | Fruitful Malina | |
50 g | voda |
Dozdobenie:
20 g | cukrárske kakao | |
100 g | čerstvé maliny |
Technologický postup
Bufler komplet šľaháme s vodou na najvyšších otáčkach počas 5 minút. Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou striekame na papier na pečenie dlhé piškóty 4x40 cm, ktoré pečieme pri teplote 180°C cca 15minút.
Biskuit Instant hmotu šľaháme s Tekutou vaječnou melanžou a vodou pri najvyšších otáčkach počas 5 minút. Túto zmes rozotrieme na papier na pečenie a 1x plát o veľkosti 55x40cm. Pečieme pri teplote 175°C počas 13 minút.
Plát po vychladení rozrežeme priečne na polovicu. Do vody si dáme Compoud Írska káva a uvaríme si "kávu". Ken Presto šľaháme do polotuhej konzistencie, do ktorého primiešame ručne zmiešanú zmes Zeesan Tiramisu Mascarpone s vodou. Došľaháme do požadovanej konzistencie.
Skladanie tiramisu: Na spodok si dáme plát, na ktorý rovnomerne nanesieme "kávu". Rozotrieme naň tenšiu vrstvu krému. Piškóty čo sme si upiekli máčame do kávy a vtláčame do náplne. Posypeme kakaom.
Fruitful Malina si zmiešame s vodou, aby bolo voľnejšie a dalo sa lepšie rozotierať. Takúto malinovú zmes natrieme na kakao. Natrieme ďalšiu časť z krému a priložíme druhým piškótovým plátom. Polejeme zvyšnou kávou a zatrieme zvyšným krémom. Pred krájaním a podávaním posypeme tiramisu kakaovým práškom.
Dodatočné informácie
Pre 24 ks.