Kávová roláda s jogurtom
Kávová roláda s jogurtom
Lahodná, svieža a zároveň výborná kombinácia chutí sa snúbi v receptúre Kávová roláda s jogurtovou náplňou Zeelandia. Jemný korpus z medovo-orieškovej Melisy a jemne vyšľahanej smotany s jogurtovou náplňou Vás nenechá na pochybách uviesť tento recept pre svojich zákazníkov.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 250 | g | Melisa zmes |
190 | g | Tekutá vaječná melanž | |
25 | g | voda | |
50 | g | práškový cukor | |
5 | g | instantná káva | |
Náplň: | 400 | g | Jogurtová náplň |
400 | g | Ken Lactea 35% nesladená | |
Dozdobenie: | 200 | g | Arabesque Blanc 29% -biela |
20 | g | rastlinný olej |
Technologický postup
Melisu zmes, práškový cukor a tekutú vaječnú melanž šľaháme v mixéri na najvyšších otáčkach 6 minút. Do vyšľahanej zmesi ručne primiešame kávu, ktorú sme si rozmiešali s vodou. Dobre premiešame. Vyšľahanú zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie o rozmerov 35x40 cm. Pečieme pri teplote 200°C približne 8-10 minút v závislosti od typu pece.
Jogurtovú náplň si vyšľaháme s Ken Lactea. 2/3 jogurtového krému rozotrieme na vychladený kávový plát. Naplnený plát stáčame do rolády. Necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí natrieme zvyšok krému na povrch rolády. Opäť necháme zatuhnúť. Arabesque bielu čokoládu s olejom si roztopíme vo vodnom kúpeli. Dobre premiešame a natrieme na povrch rolády. Roládu dekorujeme kávovými zrnami.
POZRITE SI náš leták - stačí kliknúť na obrázok nižšie.
Dodatočné informácie
Z rolády nakrájame 21 ks á 55 g.