Čokoládový cheesecake Ø 15 cm
Čokoládový cheesecake Ø 15 cm
Chutný tvarohový cheesecake dnes už neodmysliteľne patrí k oslave. Zeelandia čokoládový s tvarohom si obľúbite určite. Jemne kyselkavá chuť a prepojenie s kvalitnou čokoládou Vás prenesie do detských čias, keď chute boli naozaj intenzívne a identické.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 45 | g | Cesto Čokoládové |
45 | g | Zeelandia pekársky margarín | |
10 | g | Tekutá vaječná melanž | |
45 | g | pšeničná múka T 512 | |
Dohotovenie korpusu: | 25 | g | Zeelandia pekársky margarín |
10 | g | med | |
Náplň: | 195 | g | Tvarohová náplň Štandard |
6 | g | kakao cukrárske | |
115 | g | kyslá smotana | |
70 | g | Tekutá vaječná melanž | |
70 | g | Arabesque Noir 58% | |
60 | g | cukor kryštál | |
Dozdobenie: | 50 | g | Arabesque Noir 58% |
15 | g | rastlinný olej | |
rôzne čokoládové dekorácie | |||
Fruitful Višňa |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou do spojenia hmoty. Pečieme cca 15 minút pri teplote 170 °C.
Vychladený korpus rozdrobíme, zmiešame s margarínom a medom. Hmotou vystelieme spodok formy.
Vaječnú melanž s cukrom zohrievame na 70 °C. Pridáme čokoládu a miešame do rozpustenia.
V druhej nádobe vymiešame tvarohovú náplň so smotanou a kakaom. Hmoty spojíme a nalejeme do formy.
Pečieme 30 minút pri teplote 150 °C, následne znížime na 120 °C a dopečieme cca 45 minút.
Vychladený cheesecake polejeme čokoládou rozpustenou s olejom. Dozdobíme dekoráciou.
Dodatočné informácie
pre 1 ks á 730 g.