

Makovo-vanilková torta Ø 18 cm
Makovo-vanilková torta Ø 18 cm
Mak - smotana - maliny sa snúbia v tejto slávnostnej smotanovo-tvarohovej tortičke. Ideálna na narodeniny, meniny, na výročie, Valentína alebo len tak pre potešenie cez víkend ku dobrej káve v nedeľu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 65 | g | Piškóta 100 svetlá |
45 | g | Tekutá vaječná melanž | |
10 | g | voda | |
Náplň 1: | 195 | g | Plnka maková Premium |
110 | g | voda | |
Náplň 2: | 750 | g | Ken Presto |
150 | g | Tvarohová náplň Štandard | |
10 | g | vanilková pasta | |
15 | g | Zeesan Neutral | |
Dozdobenie: | 50 | g | Paletta Miroir Malina |
50 | g | čerstvé maliny |
Technologický postup
Suroviny na korpus šľaháme 7 minút a pečieme 8 minút pri teplote 170 °C. Do tortovej obruče vložíme rantovú fóliu.
Vložíme vychladený korpus, na ktorý navrstvíme hmotu pripravenú zmiešaním makovej náplne a vody.
Ken Presto, tvarohovú náplň, Zeesan a vanilkovú pastu vyšľaháme do jogurtovej konzistencie. Hmotu natrieme na makovú vrstvu a uhladíme.
Povrch potrieme Palettou Miroir malina a dozdobíme čerstvými malinami. Dôkladne vychladíme.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1400 g.
