Mozart torta Ø 20 cm
Mozart torta Ø 20 cm
Mozart torta s použitím Zeelandia ingrediencií. Túto tortu budete určite pripravovať pravidelne na rôzne oslavy. Je totiž neodolateľná. Vďaka kvalitnej čokoláde a pravému marcipánu ochutenému pistáciovou pastou bude chutiť aj tým najväčším fajnšmekrom na oslave. Tak radšej nezabudnite pripraviť rovno dve.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota 1: | 125 | g | Cesto Čokoládové |
65 | g | Tekutá vaječná melanž | |
65 | g | rastlinný olej | |
Hmota 2: | 65 | g | Piškóta 100 svetlá |
40 | g | Tekutá vaječná melanž | |
15 | g | voda | |
6 | g | Compound Pistache | |
Náplň 1: | 400 | g | Ken Trufa |
Náplň 2: | 200 | g | Maro originál marcipán |
10 | g | Compound Pistache | |
Dozdobenie: | 50 | g | Arabesque Noir 58% |
100 | g | Ken Presto | |
50 | g | čokoládová dekorácia |
Technologický postup
Korpus 1: Cesto Čokoládové s olejom a vaječnou melanžou miešame lopatkou 5 minút na najnižších otáčkach.
Pečieme 18 minút pri 160 °C.
Korpus 2: Piškótu, vaječnú melanž a vodu šľaháme 7 minút pri najvyšších otáčkach. Na konci zamiešame pistáciovú pastu. Pečieme 8 minút pri 170 °C.
Maro marcipán vymiešame s pistáciovou pastou a rozvaľkáme na veľkosť korpusu. Ken Trufu vyšľaháme a polovicu hmoty nanesieme na čokoládový korpus. Preložíme piškótovým korpusom s pistáciou. Natrieme zvyškom Ken Trufy, navrch položíme marcipánovú hmotu.
Polejeme ganážou - Arabesque Noir zalejeme horúcim Ken Prestom a miešame do spojenia hmoty. Dozdobíme čokoládovou dekoráciou.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1 100 g.