Receptúry Receptúry

Pavlova - lízanky

Nielen deti, ale aj mnohí dospelí proste milujú všetko sladké z bielkovej hmoty. A aby to naši cukrári mali jednoduchšie, v našom sortimente nájdete sušenú bielkovú hmotu Bianca, za pomoci ktorej bude Pavlova lízanka stabilná, chutná a jednoducho spracovateľná.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 200 g Bianca
200 g voda
200 g kryštálový cukor I
200 g kryštálový cukor II
6 g potravinárske farbivo

Technologický postup

Horúcu vodu (70° C), Biancu a prvú dávku cukru vyšľaháme metličkou do peny 6 minút pri najvyššej rýchlosti.

Druhú dávku cukru pridávame postupne po cca jednej tretine navážky a došľaháme ešte 5 minút na strednej rýchlosti.

Pridáme farbivo, ktoré ručne zamiešame do hmoty. Pomocou drezírovacieho vrecka tvarujeme lízanky na paličku. Sušíme pri teplote 110° C cca 60 minút.

Dodatočné informácie

pre 40 ks á 20 g.

Pavlova - lízanky