Pavlova - lízanky
Pavlova - lízanky
Nielen deti, ale aj mnohí dospelí proste milujú všetko sladké z bielkovej hmoty. A aby to naši cukrári mali jednoduchšie, v našom sortimente nájdete sušenú bielkovú hmotu Bianca, za pomoci ktorej bude Pavlova lízanka stabilná, chutná a jednoducho spracovateľná.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 200 | g | Bianca |
200 | g | voda | |
200 | g | kryštálový cukor I | |
200 | g | kryštálový cukor II | |
6 | g | potravinárske farbivo |
Technologický postup
Horúcu vodu (70° C), Biancu a prvú dávku cukru vyšľaháme metličkou do peny 6 minút pri najvyššej rýchlosti.
Druhú dávku cukru pridávame postupne po cca jednej tretine navážky a došľaháme ešte 5 minút na strednej rýchlosti.
Pridáme farbivo, ktoré ručne zamiešame do hmoty. Pomocou drezírovacieho vrecka tvarujeme lízanky na paličku. Sušíme pri teplote 110° C cca 60 minút.
Dodatočné informácie
pre 40 ks á 20 g.