Pistáciové meringue
Pistáciové meringue
Pistáciové meringue sú dnes v zahraničí bežne dostupné v ponuke pekární a cukrární. Prinášame Vám teda inšpiráciu veľmi chutnej kombinácie bielkovej hmoty s pistáciovou pastou a drvenými pistáciami, ktorú si obľúbia všetci, či už na detskej oslave alebo rodinnom posedení. Farebnosti a kombinácii orechov/mandlí ako aj veľkosti meringue sa tu samozrejme medze nekladú.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 200 | g | Bianca |
200 | g | voda | |
200 | g | kryštálový cukor I | |
200 | g | kryštálový cukor II | |
Náplň: | 80 | g | Compound Pistache -ochucovacia pasta |
200 | g | drvené pistácie |
Technologický postup
Horúcu vodu (70°C), Biancu a cukor I vyšľaháme metličkou do peny 6 minút na najvyššej rýchlosti, následne za stáleho šľahania postupne prisypeme cukor II a došľaháme ešte 5 minút na strednej rýchlosti.
Do hotovej hmoty jemne vmiešame pistáciovú pastu a drvené pistácie.
Pomocou dvoch kariet vytvarujeme kopček cca 100g.
Sušíme pri teplote 110 °C cca 85 minút.
Dodatočné informácie
pre 10 ks á 80 g.