Sacherka torta Ø18 cm
Sacherka torta Ø18 cm
Narodeniny, meniny, rodinná oslava? Sacherka torta s božskými ingredienciami poteší chuťové poháriky pri každom slávnostnom okamihu. Šťavnatý korpus, bohato naplnený krémovou karamelovou náplňou a chrumkavou čokoládovou ganážou. Moderne dozdobená skvelo vynikne na každej oslave.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 1000 | g | Sacherka - zmes |
450 | g | Tekutá vaječná melanž | |
150 | g | rastlinný olej | |
200 | g | voda | |
Náplň 1: rozvar | 50 | g | Nativa Apricot (bez pridaného cukru) |
50 | g | voda | |
Náplň 2: | 60 | g | Arabesque Noir 58% |
90 | g | Ken Presto | |
30 | g | Lieskovo-orieškový krokant | |
Náplň 3: | 700 | g | Mifi karamelová |
350 | g | Zela Delikates | |
Dozdobenie: | 50 | g | Arabesque Noir 58% |
100 | g | Ken Presto | |
50 | g | Lieskovo-orieškový krokant | |
50 | g | Mifi karamelová |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou na stredných otáčkach 5 minút. Pečieme 4 samostatné korpusy pri teplote 145 °C, v závislosti od typu pece cca 30-35 minút.
Vychladené korpusy potrieme rozvarom z vody a Nativy Apricot.
Ken Presto privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu Arabesque, prisypeme krokant a miešame do spojenia hmoty.
Na navlhčený korpus dáme 1/3 ganáže, postupujeme rovnako aj pri druhom a treťom korpuse, ale tortu ešte neskladáme.
Korpusy necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém z Mifi karamelovej a Zela Delikates.
Tretinu krému odoberieme na potretie korpusov, zvyšným tortu po vyskladaní poobtierame. Krém nanášame až na vychladenú ganáž.
Povrch oblejeme ganážou z Ken Presta a čokolády Arabesque.
Dozdobíme rozetkami z Mifi karamelovej, čokoládovými dekoráciami podľa vlastnej fantázie a typu oslavy, na ktorú tortu pripravujeme.
Na spodnú časť zľahka pritláčíme krokant na celkové dozdobenie torty.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 2115 g.
Sacherka torta - bohatá na kvalitné ingrediencie od Zeelandie
V tejto úžasnej slávnostnej torte sa snúbia len tie najlepšie zmesi a náplne:
- kvalitná zmes Sacherka s obsahom pravých čokoládových kúskov,
- jedinečne chutná marhuľová náplň bez pridaného cukru alebo sladidiel NATIVA Apricot,
- kvalitná belgická čokoláda ARABESQUE Noir 58 % - ideálna ako poleva ako aj pre ganáže a pralinky,
- chutný Lieskovo-orieškový krokant - ktorý dodá torte ďalšiu dimenziu chuti a konzistencie,
- skvelá karamelová náplň na mliečnej báze Mifi karamelová, ktorá je použitá aj na dozdobenie torty.