Štedrák 30x40 cm
Štedrák 30x40 cm
Štedrák neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. Možno si poviete, že je to komplikovaný koláč, ale v našej receptúre ide o spojenie krehkého cesta a náplní, ktoré sa konzistenčne navzájom dobre nanášajú a po upečení sa koláč dobre krája. Túto receptúru teda upečiete určite jednoduchšie. Ideálny pre rodinné balenia dozdobený skvelým Fruitful Višňa s krásnym leskom a chuťou sviežich višní osloví všetky generácie.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 565 | g | Mamas Pie |
160 | g | Zeelandia pekársky margarín | |
45 | g | voda | |
Náplne: | 1500 | g | Maková varená náplň |
1500 | g | Orechová varená náplň | |
1500 | g | Tvarohová náplň Štandard | |
Dozdobenie: | 1000 | g | Fruitful Višňa |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou do vytvorenia homogénnej hmoty.
Hmotou následne vystelieme plech o rozmere 30 x 40 cm, prejdeme povrch ježkom a predpečieme ho 15 minút pri teplote 170 °C.
Na vychladený plát vrstvíme postupne makovú náplň, orechovú náplň a nakoniec tvarohovú náplň. Pečieme 80 minút pri teplote 150 °C.
Povrch dozdobíme s Fruitful Višňa.
Dodatočné informácie
pre 1 ks o rozmere 30x40 cm á 6200 g.