Receptúry Receptúry

Štedrák 30x40 cm

Štedrák neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. Možno si poviete, že je to komplikovaný koláč, ale v našej receptúre ide o spojenie krehkého cesta a náplní, ktoré sa konzistenčne navzájom dobre nanášajú a po upečení sa koláč dobre krája. Túto receptúru teda upečiete určite jednoduchšie. Ideálny pre rodinné balenia dozdobený skvelým Fruitful Višňa s krásnym leskom a chuťou sviežich višní osloví všetky generácie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 565 g Mamas Pie
160 g Zeelandia pekársky margarín
45 g voda
Náplne: 1500 g Maková varená náplň
1500 g Orechová varená náplň
1500 g Tvarohová náplň Štandard
Dozdobenie: 1000 g Fruitful Višňa

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou do vytvorenia homogénnej hmoty.

Hmotou následne vystelieme plech o rozmere 30 x 40 cm, prejdeme povrch ježkom a predpečieme ho 15 minút pri teplote 170 °C.

Na vychladený plát vrstvíme postupne makovú náplň, orechovú náplň a nakoniec tvarohovú náplň. Pečieme 80 minút pri teplote 150 °C.

Povrch dozdobíme s Fruitful Višňa.

Dodatočné informácie

pre 1 ks o rozmere 30x40 cm á 6200 g.

Štedrák 30x40 cm