Receptúry Receptúry

Szilva torta Ø 20 cm

Krémovosť a vyvážená kombinácia chutí sa snúbia v tejto skvelej Szilva torte. Proste neodolateľné spojenie parížskej smotany, vanilkového krému a skvele dochuteného slivkového lekváru v perníkovej trenej hmote bude chutiť každému na oslave. Vďaka dostupnosti surovín ideálna na prípravu počas celého roka.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 750 g Cesto Korzenné
340 g voda
190 g rastlinný olej
130 g Lieskovo-orieškový krokant
Náplň 1: 400 g ON Slivkový lekvár industry s jablkami
80 g Brandy Soberano
600 g Ken Trufa
Náplň 2: 200 g Rap Special
400 g voda
Dozdobenie: 400 g Arabesque Blanc 29%
200 g Ken Presto
100 g Lieskovo-orieškový krokant
sušené slivky v Arabesque čokoláde
čokoládové dekorácie

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou 4 minúty pri prvej rýchlosti.
Pri konci miešania pridáme Lieskovo-orieškový krokant.

Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 – 45 minút. Po vychladnutí prekrojíme na tri pláty.

Náplň 1: Slivkový lekvár rozmiešame so Soberanom a potrieme ním spodný a stredný plát.

Ken Trufu vyšľaháme a nanesieme na spodný plát, prikryjeme stredným plátom.

Rap Special spojíme s vodou a šľaháme 5 minút na najvyššej rýchlosti, hotový natrieme na stredný plát.
Prikryjeme vrchným plátom.

Ken Presto privedieme do varu a rozpustíme v nej Arabesque Blanc. Vychladnutú hmotu vyšľaháme do krému, ktorým potrieme povrch a aj obvod torty. Boky následne obalíme Lieskovo-orieškovým krokantom.

Na ozdobu môžeme použiť sušené slivky obalené v čokoláde, rôzne čokoládové dekorácie alebo inú dekoráciu podľa typu oslavy.

Náš tip: Szilva tortu jednoducho pripravíte aj ako chutné rezy.

Dodatočné informácie

pre 2 torty á 1 720 g.

Szilva torta - bohatá na kvalitné ingrediencie od Zeelandie
V tejto úžasnej slávnostnej torte sa spojili len tie najlepšie zmesi a náplne:
- kvalitná zmes na trenú hmotu Cesto Korzenné s jedinečnou vyváženou chuťou perníka,
- Slivkový lekvár industry s jablkami jemne dochutený Soberanom - pre vyzdvihnutie chute náplne,
- Ken Trufa - skvelá parížska smotana s obsahom pravej čokolády,
- ARABESQUE Noir 58 % a Blanc 29 % - ideálne nielen ako poleva ale aj pre ganáže a pralinky,
- chutný Lieskovo-orieškový krokant - ktorý dodá torte ďalšiu dimenziu chuti a konzistencie,
- Rap Special - smotanovo - vanilkový krém za studena, vzdušný a dobre vyšľahaný skvele doplní
chuť čokolády a parížskej smotany v Szilva torte.

Szilva torta Ø 20 cm