Gaštanové mini veterníčky
Gaštanové mini veterníčky
Veterníčky v mini verzii potešia každého pozvaného na svadbe. Všetci ich radi ochutnajú a ešte im ostane miesto pre ďalšie mini verzie chutných sladkých výtvorov v candy bare. V tejto receptúre ich nájdete v netradičnej gaštanovej verzii v spojení s chutným vanilkovým šľahačkovým krémom.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 125 | g | Brand 100 |
190 | g | voda | |
Náplň 1: | 165 | g | gaštanové pyré |
165 | g | Ken Lactea 35% nesladená | |
200 | g | Presta Vanilla | |
Náplň 2: | 200 | g | Ken Presto |
Dozdobenie: | 20 | g | gaštanové pyré |
13 | g | hladká múka | |
70 | g | Paletta Miroir Caramel |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame v mixéri 2 minúty pri pomalých otáčkach a následne 7 minút pri vyšších otáčkach. Zmes striekame pomocou drezírovacieho vrecka s rezanou špičkou na plech s papierom na pečenie do tvaru mini veterníčkov. Pečieme ich pri teplote 190 °C počas 25 min. a dopekáme pri 180 °C cca 10 minút.
V mixéri si zmiešame gaštanové pyré, Ken Lactea a Presta Vanilla na gaštanový krém. Vychladené veterníčky si prerežeme na polovicu. Gaštanový krém nastriekame pomocou drezírovacieho vrecka s rezanou špičkou na spodok mini veterníčkov. Ken Presto si vyšľaháme a nastriekame na gaštanovú vrstvu.
Povrch prikryjeme vrchnou časťou veterníka, ktorý sme predtým namočili do Paletta Miroir Caramel. Z gaštanového pyré a hladkej múky si urobíme posýpku, ktorou posypeme povrch karamelovej čiapočky. Veterníky necháme v chlade zatuhnúť.
Dodatočné informácie
pre 25 ks á 35 g