Receptúry Receptúry

Gaštanové mini veterníčky

Veterníčky v mini verzii potešia každého pozvaného na svadbe. Všetci ich radi ochutnajú a ešte im ostane miesto pre ďalšie mini verzie chutných sladkých výtvorov v candy bare. V tejto receptúre ich nájdete v netradičnej gaštanovej verzii v spojení s chutným vanilkovým šľahačkovým krémom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 125 g Brand 100
190 g voda
Náplň 1: 165 g gaštanové pyré
165 g Ken Lactea 35% nesladená
200 g Presta Vanilla
Náplň 2: 200 g Ken Presto
Dozdobenie: 20 g gaštanové pyré
13 g hladká múka
70 g Paletta Miroir Caramel

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v mixéri 2 minúty pri pomalých otáčkach a následne 7 minút pri vyšších otáčkach. Zmes striekame pomocou drezírovacieho vrecka s rezanou špičkou na plech s papierom na pečenie do tvaru mini veterníčkov. Pečieme ich pri teplote 190 °C počas 25 min. a dopekáme pri 180 °C cca 10 minút.

V mixéri si zmiešame gaštanové pyré, Ken Lactea a Presta Vanilla na gaštanový krém. Vychladené veterníčky si prerežeme na polovicu. Gaštanový krém nastriekame pomocou drezírovacieho vrecka s rezanou špičkou na spodok mini veterníčkov. Ken Presto si vyšľaháme a nastriekame na gaštanovú vrstvu.

Povrch prikryjeme vrchnou časťou veterníka, ktorý sme predtým namočili do Paletta Miroir Caramel. Z gaštanového pyré a hladkej múky si urobíme posýpku, ktorou posypeme povrch karamelovej čiapočky. Veterníky necháme v chlade zatuhnúť.

Dodatočné informácie

pre 25 ks á 35 g

Gaštanové mini veterníčky