Jogurtová svadobná torta s čučoriedkami
Jogurtová svadobná torta s čučoriedkami
Chutné a moderné spojenie bezlepkového korpusu Nuvola a kombinácie chutí Jogurtovej náplne so šľahačkou so sviežou čučoriedkovou náplňou Fruitful v svadobnej torte.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 450 | g | Zero Problem NUVOLA GF |
80 | g | voda | |
340 | g | Tekutá vaječná melanž | |
Náplň 1: | 800 | g | Jogurtová náplň |
800 | g | Ken Presto | |
Náplň na povrch torty: | 500 | g | Jogurtová náplň |
500 | g | Ken Presto | |
Náplň 2: | 600 | g | Fruitful Čučoriedka |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri 5 minút. Zmes naplníme do tortových foriem: 1x korpus s priemerom 24 cm a 1x korpus s priemerom 16 cm.
Korpusy pečieme naraz pri 180 °C - menší 45 min. a väčší 60 minút.
Jogurtovú náplň šľaháme v mixéri s Ken Prestom. Po vychladení každý korpus prekrojíme 2 x.
Na spodok aj stred korpusu (pri malom aj veľkom) natrieme Fruitful Čučoriedka.
Následne natrieme hrubšiu vrstvu jogurtovej náplne a korpusy spojíme dokopy.
Zvýši sa nám veľká časť krému, ktorou ponatierame ešte okolie aj povrch torty. Urobíme ozdobný okraj. Oba korpusy poukladáme na seba. Ideálne je mať tortu vystuženú kovovými tyčkami cez vnútro torty, pretože je skutočne jemná. Nakoniec ju vhodne dozdobíme napr. živými kvetmi.
Dodatočné informácie
pre 2-poschodovú tortu á 4 kg