Receptúry Receptúry

Linecké koláčiky DONUTs s pohánkou

Chutná obdoba donutov v podaní lineckých koláčikov - krásne dozdobená vynikne v každej svadobnej krabičke. Navyše ako základ cesta sme použili bezlepkovú zmes Delicake v kombinácii s pohánkovou múkou, čo koláčikom pridá na nutritívnej hodnote.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 400 g Zero Problem DELICAKE GF
150 g hladká pohánková múka
85 g Zeelandia margarín krémový
40 g voda
70 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1: 150 g ON Zmeska
Dozdobenie: 300 g Satina tmavá
30 g rastlinný olej
dekoračný posyp, srdiečka, guličky a pod.

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou, kým nám nevznikne kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho požadované tvary.

Pečieme na papieri na pečenie pri teplote 160 °C približne 12 minút v závislosti od typu pece a hrúbky cesta.

Polovicu koláčikov namáčame do roztopenej Satiny tmavej rozriedenej s olejom.

Posypeme rôznymi cukríkmi tak, aby koláčiky pripomínali donuty.

Koláčik má spodok aj vrch s dierou!!! Spodný diel bez čokolády a ozdoby naplníme ON zmeskou a prikryjeme vrchným ozdobeným dielom s čokoládovou polevou.

Dodatočné informácie

pre 30 ks á 45 g

Linecké koláčiky DONUTs s pohánkou