Linecké koláčiky DONUTs s pohánkou
Linecké koláčiky DONUTs s pohánkou
Chutná obdoba donutov v podaní lineckých koláčikov - krásne dozdobená vynikne v každej svadobnej krabičke. Navyše ako základ cesta sme použili bezlepkovú zmes Delicake v kombinácii s pohánkovou múkou, čo koláčikom pridá na nutritívnej hodnote.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 400 | g | Zero Problem DELICAKE GF |
150 | g | hladká pohánková múka | |
85 | g | Zeelandia margarín krémový | |
40 | g | voda | |
70 | g | Tekutá vaječná melanž | |
Náplň 1: | 150 | g | ON Zmeska |
Dozdobenie: | 300 | g | Satina tmavá |
30 | g | rastlinný olej | |
dekoračný posyp, srdiečka, guličky a pod. |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou, kým nám nevznikne kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho požadované tvary.
Pečieme na papieri na pečenie pri teplote 160 °C približne 12 minút v závislosti od typu pece a hrúbky cesta.
Polovicu koláčikov namáčame do roztopenej Satiny tmavej rozriedenej s olejom.
Posypeme rôznymi cukríkmi tak, aby koláčiky pripomínali donuty.
Koláčik má spodok aj vrch s dierou!!! Spodný diel bez čokolády a ozdoby naplníme ON zmeskou a prikryjeme vrchným ozdobeným dielom s čokoládovou polevou.
Dodatočné informácie
pre 30 ks á 45 g