Receptúry Receptúry

Zelené vežičky s kokosom

Moderné zelené vežičky z Cesta Zelený čaj v štýle cheesecake s jogurtovo-tvarohovou náplňou oživia každý candy bar alebo výslužku zo svadby a potešia mladšie ročníky chutným a netradičným prevedením.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 750 g Cesto Zelený čaj
345 g rastlinný olej
345 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1: 300 g Kokosová náplň
200 g Tvarohová náplň Štandard
1 100 g Jogurtová náplň
600 g Tekutá vaječná melanž
200 g Satina biela
Náplň 2: 500 g Brusnice v géli
Dozdobenie: 400 g Ken Presto

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v mixéri s lopatkou stredne rýchlo, 5 minút. Cesto rozotrieme na plech (34x40 cm) s papierom na pečenie a obručou.

Pečieme pri teplote 180 °C, 25 min. Všetky suroviny na náplň č.1 miešame v mixéri lopatkou, kým sa nám hmota nespojí.

Vylejeme ju na plech ( 34x40 cm) s papierom na pečenie a s obručou. Pečieme pri teplote 160 °C 45 min.

Oba pláty necháme dostatočne vychladiť. Na kokosový plát natrieme brusnicový gél a následne na neho pritlačíme plát z cesta Zelený čaj.

Celý takto spojený koláč obrátime "naruby". Čiže zelené cesto bude dole, v strede brusnicový gél a na povrchu kokosová vrstva.

Necháme zatuhnúť do druhého dňa. Ken Presto vyšľaháme. Natrieme na povrch koláča a vrúbkovanou cukrárskou kartou urobíme vlnovky ako ozdobu.

Môžeme posypať spirulinou a zmesou Cesta zelený čaj.

Dodatočné informácie

pre 42 ks á 50 g

Zelené vežičky s kokosom