Makové laskonky
Makové laskonky
Mňam! LASKONKA! Nakoľko sme národ makový a naša cukrárka je vášnivá milovníčka maku, neodmysliteľne ide o makovú laskonku. Lebo aj laskonky sa dajú upiecť inak a efektne. Kvalitná maková náplň Premium s obsahom 50 % maku je navyše bezéčková a jej chuť sa priam prisypala do bielkovej hmoty sama od seba. Chutný krém na nerozoznanie od masla vďaka Zela Delikates obsahujúcej mliečne zložky a maková náplň je tiež to pravé makové. Nezabudnite INovatívne ozdobiť!
Korpus:
100 g | Bianca | |
100 g | kryštálový cukor | |
100 g | voda 60°C | |
50 g | Plnka maková Premium |
Náplň 1:
440 g | Zela Delikates | |
105 g | práškový cukor | |
70 g | Plnka maková Premium | |
35 g | mak celý | |
200 g | Presta Cream |
Dozdobenie:
60 g | Satina biela | |
10 g | rastlinný olej | |
10 g | mak celý |
Technologický postup
Vlažnú vodu miešame v kotlíku s kryštálovým cukrom do rozpustenia. Prisypeme Bianca a hmotu šľaháme pri najvyššej rýchlosti 5 minút. Ručne primiešame plnku makovú Premium. Túto snehovo-makovú zmes rozotierame cez šablóny na laskonky na papier na pečenie a necháme v peci sušiť pri teplote 90°C cca 2 hodiny v závislosti od pece. Zela Delikates izbovej teploty si vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Primiešame Presta cream a šľaháme kým sa hmoty nespoja. Na koniec už len ručne primiešame Plnku makovú Premium aj s celým makom. Touto náplňou pomocou drezírovacieho vrecka s ozdobnou špičkou naplníme laskonky. Povrch ešte ozdobíme cik-cak čiarkou z roztopenej zela polevy bielej s olejom a posypeme celým makom. Môžeme posypať aj červeným lyofilizovaným ovocím napr. malinami.
Dodatočné informácie
pre 30 ks á 25 g.