Receptúry Receptúry

Makové linecké koláčiky

Prevoňané Vianoce sú tu. Kvalitné a krehké linecké pečivo nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole počas Vianoc. Vyskúšajte napríklad jemné škoricové koláčiky s marhuľovým extra džemom alebo makovú variáciu s malinovým extra džemom a prineste svojim zákazníkom tú správnu atmosféru Vianoc.

Korpus:

155 g   Mamas pie
25 g   Plnka maková Premium
25 g   voda
75 g   Zeelandia margarín krémový

Náplň 1:

150 g   Darinka džem extra malina

Dozdobenie:

80 g   Zela cukr. poleva biela
10 g   stužený pokrmový tuk
3 g   mak celý

Technologický postup

Všetky suroviny na koláčiky miešame spolu, kým sa nám nevytvorí kompaktné cesto, ktoré vaľkáme na stredne hrubý plát a vykrajujeme z neho požadované tvary. Koláčiky pečieme pri teplote 160°C približne 12 minút v závislosti od typu pece. Vrchné diely namáčame do Zela polevy bielej zmiešanej so stuženým pokrmovým tukom a dozdobíme celým makom. Po vychladení plníme Darinka extra Malinou.

Dodatočné informácie

pre 14 ks á 35 g.

Makové linecké koláčiky