Medové rezy s tekvicou
Medové rezy s tekvicou
Jednoducho neodolateľná kombinácia. Mimoriadne jemný, chutný a lahodný zákusok so základom skvelého medového cesta od Zeelandie (pripraveného za tepla a dobre odležaného ako má byť). Skvelo doplnená chuť náplní - prepojenie vanilkovo-smotanového krému so Zela Delikates a novinky v našom portfóliu, ktorá aj keď je plant-based, v podobe tekvicovej náplne, neskutočne prekvapí chuťou a vhodnosťou použitia práve do tohto cukrárskeho výrobku.
Korpus:
1000 g | Cesto Medové | |
250 g | prevarená voda | |
65 g | Tekutá vaječná melanž |
Náplň 1:
1000 g | Zela Delikates | |
800 g | práškový cukor | |
200 g | Rap Special | |
300 g | voda | |
65 g | Fruitful Citrónový krém |
Náplň 2:
850 g | voda | |
50 g | kryštálový cukor | |
20 g | agar | |
1000 g | Fruitful pumpkin (hladký tekvicový krém) |
Technologický postup
Do prevarenej vody nasypeme cesto medové a miešame až kým sa nespojí. Do polovychladenej zmesi zamiešame vaječnú melanž. Cesto necháme odpočívať 2 dni v chladničke. Opäť ho premiešame a vaľkáme ho priamo na plechu na 4ks rovnakých plátov o veľkosti 60x40 cm. Popichané pečieme pri teplote 210°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Zela Delikates izbovej teploty šľaháme s práškovým cukrom do penista. Primiešame Rap Special zmiešaný s vodou a Fruitful Citrónovým krémom. Dobre prešľaháme. Tento krém si rozdelíme na 2x. Medzitým si uvaríme vodu s kryštálovým cukrom, agarom a Fruitful pumpkin-tekvicou. Zmes necháme vychladiť. Na prvý plát natrieme prvú polovicu tukového krému. Priložíme druhým plátom, na ktorý rozotrieme tekvicovú náplň. Ideálne je to skladať v "obruči". Tekvicovú náplň ponecháme stuhnúť, až tak priložíme ďalší plát, na ktorý natrieme zvyšný biely krém. Prikryjeme posledným plátom a polejeme roztopenou Satinou tmavou zriedenou s olejom.
Dodatočné informácie
pre 60 ks á 75 g.