Zamatová roláda s malinami
Zamatová roláda s malinami
Jemná a chuťovo vyvážená zamatka bez múky. Tradične overený základ zamatky asi pozná každý. Ale jej čaro je nielen v jemnom korpuse bez obsahu múky, ale aj v správnej a jemnej kombinácii a chuti náplní. Základom náplne je Presta Cream v spojení so Zela Delikates. Samozrejme správne vyšľahaná s práškovým cukrom a do polovice krému je použitý nami predávaný kvalitný kakaový prášok. Chuť doplňuje malinový džem extra z rady Darinka.
Korpus:
600 g | Tekutá vaječná melanž | |
85 g | kakaový prášok | |
165 g | práškový cukor |
Náplň 1:
330 g | Darinka džem extra malina | |
300 g | Zela Delikates | |
100 g | práškový cukor | |
150 g | Presta Cream |
Náplň 2:
300 g | Zela Delikates | |
100 g | práškový cukor | |
150 g | Presta Cream | |
100 g | kakaový prášok |
Dozdobenie:
300 g | Zela cukr. poleva tmavá | |
40 g | rastlinný olej |
Technologický postup
Vaječnú melanž a práškový cukor šľaháme v šľahači na najvyššom stupni až do úplnej peny. Primiešame už len ručne preosiate kakao. Takýto plát rozotierame na 1x plech s papierom na pečenie o rozmeroch 60x40cm. Pečieme pri teplote 190°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení si ho stiahneme z papiera a natrieme Darinkou džem extra malinou. Obe krémové náplne môžeme šľahať dokopy bez kakaa. To znamená, že Zela Delikates šľaháme s práškovým cukrom do spenenia. Pridáme tam Prestu Cream a šľaháme kým sa suroviny neprepoja. Celý krém rozdelíme na dve polovice a do jednej z nich primiešame preosiate kakao. Najprv natrieme biely krém na celý kakaový plát. Necháme stuhnúť. Potom natrieme kakaový krém a necháme pozvoľna nech sa teplotne prepojí, až tak roládu stáčame. Potrieme povrch zvyšným krémom a necháme ju vychladiť. Polievame roztopenou Zela polevou tmavou zmiešanou s olejom.
Dodatočné informácie
pre 26 ks á 70 g.