Koláč Jung Basis Rühr s makom
Koláč Jung Basis Rühr s makom
Tradične obľúbené celé generácie - makové koláče z trenej hmoty v inovovanej podobe s Jung Basis Rühr. Jemne dozdobený čokoládou.
Hmota 1:
715 g | Jung Basis Rühr | |
430 g | Tekutá vaječná melanž | |
335 g | rastlinný olej |
Hmota 2:
470 g | Varená maková náplň | |
470 g | Jung Basis Rühr | |
325 g | Tekutá vaječná melanž | |
235 g | rastlinný olej |
Dozdobenie:
200 g | scaldis White/Satina biela |
Technologický postup
Všetky suroviny na hmotu 1 miešame za pomoci lopatky pri pomalých otáčkach cca 5 minút. Obdobne potom pripravíme aj hmotu 2.
Najprv do foriem dávkujeme makovú hmotu a potom svetlú. Vidličkou do hmoty spravíme mramorový vzor.
Pečieme pri teplote 170-180°C počas cca 35-40 minút v závislosti od typu pece.
Čokoládovú polevu si pripravíme podľa návodu a dozdobíme povrch upečených a vychladených koláčov. Na povrch napr. nastrúhame
chemicky neošetrenú kôru z citróna.
Dodatočné informácie
Pre 10 formičiek o rozmere 170 x 35 x 110 mm.