Receptúry Receptúry

Citrónové nanuky s kardamónom

Pečené nanuky na paličke z piškótového korpusu, plnené s Fruitful Citrónový krém so štipkou mletého kardamónu a poliate cukrárskou polevou -jemne dozdobenou bielou polevou.

Cesto:

100 g   Biskuit Instant
40 g   Tekutá vaječná melanž
5 g   voda

Náplň 1:

150 g   Fruitful Citrónový krém
30 g   voda

Náplň 2:

120 g   KEN Nata - nesl. živ. smotana
1 g   mletý kardamón
60 g   Zeesan Jogurt
120 g   voda

Dozdobenie:

300 g   Zela cukr .poleva tmavá
60 g   Scaldis White-biela

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme 11min. pri teplote 175°C.
Fruitful Citrónový krém si zmiešame dokopy s prevarenou vodou a dobre premiešame, kým sa hmoty nespoja. Rozotrieme na silikónovú podložku hrubšiu vrstvu a necháme zamraziť v mrazáku. Po vymrazení vykrajujeme obdĺžniky. Z korpusu tiež vykrojíme obdĺžniky. Ken Nata si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Jogurt zmiešaný s vodou a kardamónom a došľaháme do požadovanej konzistencie.


Skladanie nanuku:

Na spodok formy si nastriekame trochu krému, priložíme citrónový zamrznutý lát. Vložíme do formy paličku. Nastriekame opäť trochu krému a priložíme plát korpusu. Nakoniec doplníme formu až po povrch krémom. Nanuky necháme dôkladne vymraziť. Po zamrznutí opatrne vyberáme z foriem a polievame roztopenou Zela cukr. polevou tmavou. Dekorujeme hand made ozdobami zo Scaldis White a inými dekoráciami.

Dodatočné informácie

pre 6 ks á 95 g.

Citrónové nanuky s kardamónom