Jadrové rožky so slaným karamelom
Jadrové rožky so slaným karamelom
Nový vzhľad a trendy náplň. Jadrové rožky sú klasikou v cukrárskej výrobe. My sme si ich dovolili ozvláštniť ako v chuti, tak aj tvarom. Ako náplň sme použili vynikajúcu parížsku smotanu KEN Trufa a vďaka jednoduchej a pritom efektnej úprave povrchu sme vytvorili priestor pre druhú náplň, ktorá moderne doplní tradičnú chuť. Dobre známu Mifi karamelovú sme jemne osolili a naplnili ňou jadrové rožky. Navyše stačí tak málo a z klasických rožkov dozdobením dokážete vykúzliť chutné cukrárske umelecké dielo.
Korpus:
100 g | Bianca | |
100 g | kryštálový cukor | |
100 g | voda 60°C | |
50 g | Plnka orechová Premium |
Náplň 1:
800 g | Ken Trufa |
Náplň 2:
140 g | Mifi karamelová | |
1 g | soľ |
Dozdobenie:
270 g | Zela cukr. poleva tmavá | |
100 g | stužený pokrmový tuk |
Technologický postup
Kryštálový cukor s teplou vodou miešame v šľahači do roztopenia cukru. Prisypeme Biancu a zmes šľaháme pri najvyšších otáčkach 5 minút. Do vyšľahanej bielkovej zmesi už len ručne primiešame Plnku orechovú Premium. Zmes striekame pomocou vrecka s hladkou špičkou na papier na pečenie do požadovaných tvarov a necháme sušiť v peci pri teplote 90°C približne 2 hodiny. Vyšľaháme Ken Trufu, ktorú striekame pomocou cukrárskeho vrecka s koncom na likérové špice na snehový základ, ktorý sme si potreli buď roztopenou čokoládou, alebo samotným vyšľahaným krémom. Necháme úplne stuhnúť. Po zatuhnutí polievame roztopenou Zela polevou tmavou so stuženým pokrmovým tukom. Do vzniknutých "komínov" nastriekame Mifi karamelovú zmiešanú so soľou.
Dodatočné informácie
pre 28 ks á 55 g.