Receptúry Receptúry

Snehové košíčky višňové

Chutné višňové košíčky z bielkovej hmoty naplnené Fruitful Višňa a dozdobené šľahačkou a čokoládovými dekoráciami.

Hmota:

40 g   Bianca
40 g   kryštálový cukor
40 g   voda horúca

Náplň 1:

180 g   Fruitful Višňa

Náplň 2:

150 g   Rosette

Dekorácia:

5 g   Perla biela SMET dekorácia
50 g   Cigaretka biela čokoláda

Technologický postup

V šľahači si ručne zmiešame horúcu vodu s kryštálovým cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Prisypeme Biancu a zmes šľaháme najprv pri nižších otáčkach 2 minúty, potom pri vyšších otáčkach cca 7 minút.

Silikónovú formu postavíme hore dnom. Pomocou drezírovacieho vrecka s hladkou špičkou "obmotávame" silikónovú formu v tvare misiek pripravenou hmotou Bianca.

Košíčky dáme sušiť do pece pri teplote 90°C počas 2 hodín.

Po vysušení striedavo plníme vyšľahanou Rosette s višňovým Fruitfulom. Dozdobíme čokoládovými SMET dekoráciami, lyofilizovaným ovocím, prípadne snehovými pusinkami z hmoty Bianca.

 

Dodatočné informácie

Pre 6 ks.

Snehové košíčky višňové