Letná Malinová čoko-mousse torta
Letná Malinová čoko-mousse torta
Letná malinová čoko-mousse torta poteší pri letných oslavách, nedeľnom posedení malých aj veľkých.
Cesto:
250 g | Sacherka - zmes | |
115 g | Tekutá vaječná melanž | |
40 g | voda | |
25 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
80 g | Darinka džem extra malina |
Náplň 2:
16 g | Zeesan Čoko | |
22 g | vlažná voda | |
80 g | Ken Lactea 35% nesladená |
Náplň 3:
16 g | Zeesan Neutral | |
22 g | vlažná voda | |
80 g | Ken Lactea 35% nesladená |
Dozdobenie:
150 g | Fruitful Malina | |
čerstvé ovocie, kvety, mäta a pod. |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus si vyšľaháme v mixéri pri najvyššej rýchlosti cca 5 min. Zmes nalejeme do 16 cm ráfu podloženého papierom na pečenie a boky vystriekané s Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 175°C, 45 minút.
Po vychladení si na povrch natrieme Darinku džem extra Malina.
Ken Lactea šľaháme v mixéri na jogurtovú (polotuhú) konzistenciu. Prilejeme Zeesan Čoko zmiešaný so studenou vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie.
Čokoládovú šľahačku si natrieme na tortu a necháme stuhnúť v mrazáku.
Po stuhnutí navrstvíme druhú vrstvu, ktorú si pripravíme šľahaním Ken Lactea do jogurtovej konzistencie.
Pridáme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie.
Necháme opäť vytuhnúť v mrazáku. Po vytuhnutí navrstvíme poslednú vrstvu Fruitful Malina a tortu dozdobíme čerstvými malinami a bylinkami.
Dodatočné informácie
Pre 1 tortu o priemere 16 cm.