Plundrový venček s orechovou náplňou
Plundrový venček s orechovou náplňou
Plundrový venček z kvalitnej zmesi Nordix croissant a novej orechovej náplne v suchom stave s obsahom 50 % vlašských orechov Plnkou orechovou premium. Vychutnajte si túto skvelú kombináciu v podobe plundrového venčeka.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
15 % | Nordix croissant | |
0,5 % | Protea Stabili | |
3 % | Tek. vaj.melanž | |
5 % | cukor kryštál | |
2 % | soľ | |
7 % | droždie | |
46 % | voda | |
45 % | margarín na preváľanie napr. Puff Pastry Prof. 80 |
Náplň:
75 % | Plnka orechová premium | |
45 % | voda |
Dozdobenie:
5 % | Tek. vaj. melanž na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 20 - 22 ºC. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Plát cesta o šírke 50 cm, polovicu natrieme pripravenou náplňou a preložíme druhou polovicou. Krájame pásy o šírke 3 až 4 cm, stočíme 4 až 5 krát a zvinieme do venčeka. Pred pečením potrieme výrobky melanžou.
Kysnutie: 45-50 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 230 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.