Rožok lístkový s orechovou náplňou
Rožok lístkový s orechovou náplňou
Rožteky bohato plnené orechovou plnkou premium potešia každého milovníka vlašsko-orechovej chuti. Chutné lístkové cesto za použitia Zeelandia margarínu ťažného-pláty a Tekutej vaječnej melanže do cesta a na dekoráciu dotvoria chuť a celkovú kvalitu upečených orechových rožtekov. Plnka orechová premium obsahuje až 50 % vlašských orechov.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
5 % | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
1,5 % | ocot | |
1,5 % | soľ | |
46 % | voda cca | |
50 % | Zeel.margarín ťažný pláty |
Náplň:
267 % | Plnka orechová premium | |
133 % | voda |
Dozdobenie:
5 % | Tek. vaj. melanž na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 20 – 22 °C. Zrenie cesta: 05 – 10 minút.
Prevaľovať systémom 3x4x3x4. Medzi druhým prekladaním necháme cesto 20 min. odležať v chlade.
Finálny plát cesta rozváľame na hrúbku 1,4 mm a vykrojíme štvorce o rozmere 12x12 cm. Naplníme pripravenou náplňou, zvinieme a stočíme do rožka-podkovy.
Pečenie:
I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.