Twister s orechovou náplňou
Twister s orechovou náplňou
Orechový twister ako od babičky - plný vysokokvalitnéej vlašsko-orechovej náplne - z novej Plnky orechovej premium s obsahom až 50 % vlašských orechov. Ponúknite svojim zákazníkom skutočnú kvalitu. Korent vanilla je zmes na prípravu jemného pečiva, ktorá si nájde široké uplatnenie vo Vašej pekárni a je veľmi obľúbená spotrebiteľmi.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
8 % | Korent vanilla | |
1,6 % | soľ | |
10 % | Zeel. margarín Zeelback | |
8 % | cukor kryštál | |
6 % | droždie čerstvé | |
46 % | voda cca |
Náplň:
100 % | Plnka orechová premium | |
50 % | voda |
Dozdobenie:
5 % | Tek. vaj. melanž na potretie |
Technologický postup
Cesto pripravujeme na záraz, doba miesenia je 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28 °C.
Rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame a necháme zrieť cca 10 – 15 minút. Rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, ktorý natrieme pripravenou náplňou a zvinieme ako závin. Závin po dĺžke rozrežeme na polovicu, a zapletieme do twistera, pričom časť s náplňou smeruje hore. Dáme na plech, vložíme do kysiarne nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie je cca 55 - 65 minút, pri 30° C a r.v. 75 %.
Pečieme pri poč. teplote 200 °C, postupne klesajúcej na 190 °C, v zaparenej peci cca 22 - 23 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.