Receptúry Receptúry

Twister s orechovou náplňou

Orechový twister ako od babičky - plný vysokokvalitnéej vlašsko-orechovej náplne - z novej Plnky orechovej premium s obsahom až 50 % vlašských orechov. Ponúknite svojim zákazníkom skutočnú kvalitu. Korent vanilla je zmes na prípravu jemného pečiva, ktorá si nájde široké uplatnenie vo Vašej pekárni a je veľmi obľúbená spotrebiteľmi.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
8 %   Korent vanilla
1,6 %   soľ
10 %   Zeel. margarín Zeelback
8 %   cukor kryštál
6 %   droždie čerstvé
46 %   voda cca

Náplň:

100 %   Plnka orechová premium
50 %   voda

Dozdobenie:

5 %   Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

Cesto pripravujeme na záraz, doba miesenia je 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 - 28 °C.

Rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame a necháme zrieť  cca 10 – 15 minút. Rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, ktorý natrieme pripravenou náplňou a zvinieme ako závin. Závin po dĺžke rozrežeme na polovicu, a zapletieme do twistera,  pričom časť s náplňou smeruje hore. Dáme na plech, vložíme do kysiarne nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie je cca 55 - 65 minút,  pri 30° C a r.v. 75 %.

Pečieme pri poč. teplote 200 °C, postupne klesajúcej na 190 °C, v zaparenej peci cca 22 - 23 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Twister s orechovou náplňou