Receptúry Receptúry

Plundrový venček s makovou náplňou

Plundrový venček z kvalitnej zmesi Nordix croissant a novej makovej náplne v suchom stave s obsahom 50 % maku Plnkou makovou premium. Vychutnajte si túto skvelú kombináciu v podobe plundrového venčeka.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
15 %   Nordix croissant
0,5 %   Protea Stabili
3 %   Tek. vaj.melanž
5 %   cukor kryštál
2 %   soľ
7 %   droždie
46 %   voda
45 %   margarín na preváľanie napr. Puff Pastry Prof. 80

Náplň:

75 %   Plnka maková premium
45 %   voda

Dozdobenie:

5 %   Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 20 - 22 ºC. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

Plát cesta o šírke 50 cm, polovicu natrieme pripravenou náplňou a preložíme druhou polovicou. Krájame pásy o šírke 3 až 4 cm, stočíme 4 až 5 krát a zvinieme do venčeka. Pred pečením potrieme výrobky melanžou.

Kysnutie: 45-50 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

Pečenie:

I. 230 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Plundrový venček s makovou náplňou