Štrúdľa makovo-višňová
Štrúdľa makovo-višňová
Štrúdľa ako sa patrí - bohatá na kvalitnú makovú plnku premium ( s obsahom až 50 % maku) a jemne kyslej ovocnej náplne z radu našich najkvalitnejších náplní Frutafill višňa ( s obsahom až 70 % višní a chuťou ako čerstvého ovocia vďaka použitému špeciálnemu škrobu) Vašich zákazníkov určite vždy vráti kúpiť si ďalšiu a ďalšiu štrúdľu vo Vašom obchode.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
5 % | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
1,5 % | ocot | |
1,5 % | soľ | |
46 % | voda cca | |
50 % | Zeel.margarín ťažný pláty |
Náplň:
240 % | Plnka maková premium | |
140 % | Frutafill višňa | |
40 % | rastlinný olej |
Dozdobenie:
20 % | Tek. vaj. melanž na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 20 – 22 °C. Zrenie cesta: 05 – 10 minút.
Prevaľovať systémom 3x4x3x4. Medzi druhým prekladaním necháme cesto 20 min. odležať v chlade.
Finálny plát cesta rozváľame na hrúbku 1,2 mm o rozmere 45x80 cm.
Potrieme olejom, posypeme suchou náplňou a na povrch náplne dávkujeme ovocnú náplň. Stočíme do štrúdle. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Pečenie:
I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.