Receptúry Receptúry

Štrúdľa makovo-višňová

Štrúdľa ako sa patrí - bohatá na kvalitnú makovú plnku premium ( s obsahom až 50 % maku) a jemne kyslej ovocnej náplne z radu našich najkvalitnejších náplní Frutafill višňa ( s obsahom až 70 % višní a chuťou ako čerstvého ovocia vďaka použitému špeciálnemu škrobu) Vašich zákazníkov určite vždy vráti kúpiť si ďalšiu a ďalšiu štrúdľu vo Vašom obchode.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
5 %   Tek.vaj. melanž/vajcia
1,5 %   ocot
1,5 %   soľ
46 %   voda cca
50 %   Zeel.margarín ťažný pláty

Náplň:

240 %   Plnka maková premium
140 %   Frutafill višňa
40 %   rastlinný olej

Dozdobenie:

20 %   Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 20 – 22 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

Prevaľovať systémom 3x4x3x4. Medzi druhým prekladaním necháme cesto 20 min. odležať v chlade.
Finálny plát cesta rozváľame na hrúbku 1,2 mm o rozmere 45x80 cm.

Potrieme olejom, posypeme suchou náplňou a na povrch náplne dávkujeme ovocnú náplň. Stočíme do štrúdle. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Pečenie:

I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Štrúdľa makovo-višňová