Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Špaldový závin kakaovo-kokosový

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 512
20 % Korent Europe
50 % Silkgrain SPELT (špalda)
6 % čerstvé droždie
1 % soľ
5 % kryštálový cukor
55 % voda cca
Náplň 1: 42 % Náplň kakaová-zmes
13 % voda studená
Náplň 2: 32,5 % Kokosová náplň
22,50 % horúca voda cca 70°C
Na potretie závinov pred pečením: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

Vyzreté cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť, tvarujeme do placky, rozotrieme náplň a stočíme do závinov. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie: 45-55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

Pečenie:

  1. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
  2. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
  3. 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

Navážka pred pečením: cesto 285 g, náplň 130 g, dekorácia 6 g.

Váha 1 ks po upečení je á 350 g.

Špaldový závin kakaovo-kokosový