Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

CHIA croissanty so Silkgrain/Mr. Korn Chia

Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Silkgrain/Mr. Korn Chia – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. So Silkgrain/Mr. Korn Chia budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Silkgrain/Mr. Korn Chia je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
30 % Silkgrain/Mr. Korn Chia (zápara)
15 % Nordix croissant 15
5 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
3 % soľ
25 % voda cca
Na preváľanie: skladanie s margarínom 45 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Dozdobenie: potretie výrobkov pred pečením 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút. 30-dielna delička: pres 2 643 g.

Prekladáme ťažným margarínom 3x3x3, finálna hrúbka cesta je 3 mm.
Vykrojíme trojuholníky a stočíme ich do tvaru croissantov. Ukladáme na plechy a necháme nakysnúť.

Kysnutie: 50 – 60 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 210 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks kravaty je 47 g + 1 g na potretie melanžou.

Po upečení má 1 ks 40 g.

CHIA croissanty so Silkgrain/Mr. Korn Chia