Špaldový závin s lieskovo-orieškovou náplňou
Špaldový závin s lieskovo-orieškovou náplňou
Víkend, sviatok alebo Vianoce a máte radi špaldové výrobky? Máme pre Vás tú správnu receptúru. Vynikajúca kombinácia špaldového cesta z SIlkgrain Spelt (špaldová prírodná zápara) a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň a pod. poteší každého milovníka závinom nielen počas adventného obdobia.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
20 | % | Korent Europe | |
50 | % | Silkgrain Spelt/špalda | |
6 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | soľ | |
5 | % | cukor kryštál | |
53 | % | voda cca | |
Náplň: | 68,75 | % | Levanto - lieskovo-oriešková náplň |
41,25 | % | voda - teplá | |
Dozdobenie: | 5 | % | tek.vaj.melanž/vajcia na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Vyzreté cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť, tvarujeme do placky, rozotrieme náplň a stočíme do závinov. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 55 - 60 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks závinu: 120 g cesto + 57 g náplň + 3 g potretie melanžou.
Závin má po upečení 150 g.