Špaldový závin s orechovou náplňou Premium
Špaldový závin s orechovou náplňou Premium
Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
20 | % | Korent Europe | |
50 | % | Silkgrain SPELT (špalda) | |
6 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | soľ | |
5 | % | kryštálový cukor | |
55 | % | voda cca | |
Náplň: | 110 | % | pripravená Orechová plnka Premium pomerom 1: 0,50 s vodou |
Na potretie závinov pred pečením: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Vyzreté cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť, tvarujeme do placky, rozotrieme náplň a stočíme do závinov. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 45-55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
- 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
- 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
- 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
Navážka pred pečením: cesto 285 g, náplň 130 g, dekorácia 6 g.
Váha 1 ks po upečení je á 350 g.