Špaldový závin s makovou náplňou Premium
Špaldový závin s makovou náplňou Premium
Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
20 | % | Korent Europe | |
50 | % | Silkgrain SPELT (špalda) | |
6 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | soľ | |
5 | % | kryštálový cukor | |
55 | % | voda cca | |
Náplň: | 110 | % | pripravená Maková plnka Premium pomerom 1: 0,55 s vodou |
Na potretie závinov pred pečením: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 5 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút.
Navážka na 1 ks:
cesto 283 g + náplň 131 g + 6 g melanž
Tvarujeme do tvaru placky, plníme pripravenou náplňou. Stočíme do závinov a ukladáme uzáverom dolu na plechy. Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 205 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Rôzne iné náplne Zeelandia vhodné do špaldového závinu:
Náplň: 110,0 % pripravená Plnka maková Premium alebo Plnka orechová Premium alebo Kakao - klasik a pod.
Dodatočné informácie
Navážka pred pečením: cesto 285 g, náplň 130 g, dekorácia 6 g.
Váha 1 ks po upečení je á 350 g.