CHIA jemné pečivo
CHIA jemné pečivo
Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Silkgrain/Mr. Korn CHIA – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. So Silkgrain/Mr. Korn CHIA budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Silkgrain/Mr. Korn CHIA je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain/Mr. Korn Chia (zápara) | |
8 | % | Korent Vanilla | |
0,5 | % | Gamma Bonpano | |
14 | % | cukor kryštál | |
10 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
8 | % | čerstvé droždie | |
1,4 | % | soľ | |
25 | % | voda cca | |
Dozdobenie: potretie výrobkov pred pečením | 7 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 26 – 28 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Cestový kus á 216 g. Tvarujeme do požadovaného tvaru a ukladáme na plechy.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks napr. pletenky je 209 g + 7 g potretie melanžou.
Po upečení má 1 ks á 180 g.