CHIA pečivo so Silkgrain/Mr. Korn Chia
CHIA pečivo so Silkgrain/Mr. Korn Chia
Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Silkgrain/Mr. Korn CHIA – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. So Silkgrain/Mr. Korn CHIA budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Silkgrain/Mr. Korn CHIA je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain/Mr. Korn Chia (zápara) | |
2 | % | Lactorex originál | |
4 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
25 | % | voda cca | |
Dekorácia: | 4 | % | mak modrý |
2 | % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 27 - 28°C. Zrenie cesta 5 – 10 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré delíme na 30-dielnej deličke: pres 2 520 g. Navážka na 1 ks je 84 g.
Tvarujeme do tvaru pečiva/žemlí/bagetky a pod.
Ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť. Pred pečením bagetky môžeme narezať.
Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 4 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 84 g cesto a 3 g posyp.
Pečivo má po upečení 70 g.