CHIA chlieb so Silkgrain/Mr. Korn Chia
CHIA chlieb so Silkgrain/Mr. Korn Chia
Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Mr. Korn/Silkgrain CHIA – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. S Mr. Korn/Silkgrain CHIA budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Mr. Korn/Silkgrain CHIA je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Zápara: | 10 | % | zemiakové vločky |
40 | % | vody do zápary | |
Cesto: | 90 | % | pšeničná múka T 650 |
10 | % | ražná múka T 930 | |
50 | % | Silkgrain/Mr. Korn Chia (zápara) | |
1 | % | Zela Sauer Liquid | |
3,5 | % | čerstvé droždie | |
1,8 | % | soľ | |
16 | % | voda cca |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 6 min. pomaly a 3 min. rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 5 – 10 minút.
Navážka na 1 ks: 486 g.
Tvarujeme do tvaru veky a ukladáme do ošatiek alebo voľne na plechy.
Dáme do kysiarne. Pred pečením narežeme.
Kysnutie: 50 – 55 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 14 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 18 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks chleba je 486 g. Chlieb má po upečení 450 g.