LEGIM bageta/pečivo
LEGIM bageta/pečivo
Plnohodnotné bielkoviny v zápare Jedna z najnovších zápar v ponuke Zeelandia spoločností. Okrem toho, že je prírodná a bez obsahu prídavných látok, nesie v sebe ďalšiu jedinečnú vlastnosť. Hlavnými surovinami je šošovica a mungo fazuľka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, ale navyše v receptúrach v kombinácii s pšenicou a ražou vytvárajú tzv. kompletnú bielkovinu. Tá je pre telo človeka veľmi prospešná nielen z hľadiska zdravého životného štýlu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain LEGIM | |
1 | % | Lactorex originál | |
3 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
4 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
48 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 3 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29°C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré delíme na 30-dielnej
deličke: pres 3 240 g. Navážka na 1 ks je 108 g.
Tvarujeme do tvaru rožka/žemlí/pletenky/bagetky a pod. Ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť.
Kysnutie: 45 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Pre 90 g rožky/pečivo/bagety.