LEGIM strukovinová kocka
LEGIM strukovinová kocka
Plnohodnotné bielkoviny v zápare Jedna z najnovších zápar v ponuke Zeelandia spoločností. Okrem toho, že je prírodná a bez obsahu prídavných látok, nesie v sebe ďalšiu jedinečnú vlastnosť. Hlavnými surovinami je šošovica a mungo fazuľka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, ale navyše v receptúrach v kombinácii s pšenicou a ražou vytvárajú tzv. kompletnú bielkovinu. Tá je pre telo človeka veľmi prospešná nielen z hľadiska zdravého životného štýlu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain LEGIM | |
2 | % | Lactorex originál | |
4 | % | rastlinný olej | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
43 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 27°C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.
Zo surovín zamiesime cesto. Necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozgúľame na rolfixe poždovanú hrúbku cesta (10 mm).
Rozkrájame pomocou radielka alebo Ruk-cuku na štvorce o rozmere 10x10 cm.
Ukladáme na plechy a dáme kysnúť. Povrch môžeme posypať dekorom.
Kysnutie: 40 – 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Pre 90 g kocky.