Strukovinový chlieb LEGIM
Strukovinový chlieb LEGIM
Hlavné zložky: tekutý ovsený kvas bez éčok zelená šošovica 15 % mungo fazuľa 15 % červená paprika mrkva sušená cibuľa soľ 2 % Odporúčané dávkovanie: 50-100 % na množstvo múky
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 90 | % | pšeničná múka T 650 |
10 | % | ražná múka T 930 | |
50 | % | Silkgrain LEGIM | |
1,1 | % | Molkesauer | |
0,3 | % | Gamma Bonpano | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
65 | % | voda cca |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 15 – 20 minút.
Navážka na 1 ks: 600 g.
Tvarujeme do tvaru veky alebo oválneho tvaru a vložíme do ošatky alebo voľne na plechy uzáverom dolu. Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 18 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 22 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Pre 500 g chlieb.