Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Strukovinový chlieb LEGIM

Hlavné zložky: tekutý ovsený kvas bez éčok zelená šošovica 15 % mungo fazuľa 15 % červená paprika mrkva sušená cibuľa soľ 2 % Odporúčané dávkovanie: 50-100 % na množstvo múky

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % pšeničná múka T 650
10 % ražná múka T 930
50 % Silkgrain LEGIM
1,1 % Molkesauer
0,3 % Gamma Bonpano
3 % čerstvé droždie
2 % soľ
65 % voda cca

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 15 – 20 minút.
Navážka na 1 ks: 600 g.

Tvarujeme do tvaru veky alebo oválneho tvaru a vložíme do ošatky alebo voľne na plechy uzáverom dolu. Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 18 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 22 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Pre 500 g chlieb.

Strukovinový chlieb LEGIM