Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

FIT chlebík so sójou Silkgrain Ebony

Skvelý a zdravý ražno-pšeničný chlieb so sójovou záparou Silkgrain Ebony pečený vo formách - dávkovanie 70 % na múku zaručí jeho skvelú chuť a krásny vzhľad na reze.

Cesto:

100 %   ražná múka T 930
70 %   Silkgrain Ebony
3 %   čerstvé droždie
2 %   soľ jemná
1 %   Jung Multistabil Plus
50 %   voda cca

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz. Miešanie: 7 min. pomaly a 3 min. rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 28 ° C. Čas zrenia cesta: v celku 15 – 20 minút.
Navážka na 1 ks: 480 g.


Cesto tvarujeme do požadovaného tvaru, vkladáme do hranatých alebo okrúhlych foriem.


Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 40 – 45 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.


Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 51 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece. Po upečení potrieme vodou.

Dodatočné informácie

navážka 480 g - po upečení á 400 g chlebík.

FIT chlebík so sójou Slikgrain Ebony