FIT chlebík so sójou Silkgrain Ebony
FIT chlebík so sójou Silkgrain Ebony
Skvelý a zdravý ražno-pšeničný chlieb so sójovou záparou Silkgrain Ebony pečený vo formách - dávkovanie 70 % na múku zaručí jeho skvelú chuť a krásny vzhľad na reze.
Cesto:
100 % | ražná múka T 930 | |
70 % | Silkgrain Ebony | |
3 % | čerstvé droždie | |
2 % | soľ jemná | |
1 % | Jung Multistabil Plus | |
50 % | voda cca |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz. Miešanie: 7 min. pomaly a 3 min. rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 28 ° C. Čas zrenia cesta: v celku 15 – 20 minút.
Navážka na 1 ks: 480 g.
Cesto tvarujeme do požadovaného tvaru, vkladáme do hranatých alebo okrúhlych foriem.
Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 40 – 45 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 51 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece. Po upečení potrieme vodou.
Dodatočné informácie
navážka 480 g - po upečení á 400 g chlebík.