Viaczrnné tyčinky Silkgrain Natura
Viaczrnné tyčinky Silkgrain Natura
Zdravšia varianta tyčiniek na slano - s bohatým obsahom zŕn za použitia Silkgrain Natura (Mr. Korn Natura). Jemne posypané so Seedmixom.
Cesto:
90 % | pšeničná múka T 512 | |
10 % | ražná múka T 930 | |
60 % | Silkgrain (Mr. Korn) Natura | |
15 % | Nordix croissant 15 | |
6 % | čerstvé droždie | |
2,2 % | soľ | |
57 % | voda cca |
Na prevaľovanie:
40 % | Zeelandia marg. ťažný-pláty |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz. Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút.
30-dielna delička: pres 2820 g.
Prekladáme ťažným margarínom, 3x4x3, finálna hrúbka cesta je 7 mm. Krájame na 12x4 cm.
Povrch potrieme vodou a posypeme Seedmixom.
Tyčinky ukladáme na plechy a necháme nakysnúť.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 210 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Ideálne pre 80 g tyčinky po upečení.