Obilný chlieb Silkgrain Natura
Obilný chlieb Silkgrain Natura
Stálica v sortimente- prvá voľba zákazníkov Plná zŕn História zápar na Slovensku v rámci Zeelandie začala práve s touto skvelou obilnou záparou. Chlieb a pečivo Silkgrain Natura (predtým VZ 100 obilná zápara, Mr. Korn Natura) si našlo stále miesto na pultoch predajní a v srdciach spotrebiteľov, ktorí ocenili krásny a bohatý vzhľad dalamánok a mäkké zrniečka v striedke chleba, ich výbornú chuť a ľahkú stráviteľnosť výrobkov.
Cesto:
90 % | pšeničná múka T 650 | |
10 % | ražná múka T 930 | |
70 % | Silkgrain Natura (Mr. Korn Natura) | |
1,3 % | Molkesauer | |
0,3 % | Gamma Bonpano | |
1 % | Jung Multistabil Plus | |
3,5 % | čerstvé droždie | |
2 % | soľ | |
65 % | voda cca |
Dozdobenie:
7 % | Decoration Grit |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo. Teplota cesta: 28 – 29 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 15 – 20 minút. Pretužíme a necháme stáť ešte 10 minút.
Navážka na 1 ks: 600 g. Potom tvarujeme do požadovaného tvaru, obalíme v Decoration Grit a ukladáme do ošatiek alebo voľne na plechy.
Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 15 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 20 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece. Po upečení potrieme vodou.
Dodatočné informácie
po upečení á 500 g.