Obilný sladký koláč so Silkgrain Natura a Korentom
Obilný sladký koláč so Silkgrain Natura a Korentom
Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný sladký koláč vznikol spojením kvalitného jemného pečiva z Korent Europe a obľúbenej viaczrnnej kvasovej zápary s celými varenými zrnami Silkgrain Natura. Je chuťovo vyvážený s pridanou hodnotou pre každého spotrebiteľa, ktorý chce niečo zdravšie a viaczrnné na raňajky a pritom by si predsa len dal aj niečo sladšie. Koláč Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie.
Ceto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
20 % | Korent Europe/Vanilla | |
50 % | Silkgrain (Mr. Korn) Natura | |
5 % | čerstvé droždie | |
1 % | soľ | |
5 % | cukor kryštál | |
55 % | voda cca |
Dozdobenie:
3 % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Navážka na 1 ks je 415 g. Cestové kusy tvarujeme z troch prameňov a ukladáme do formy. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 13 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
ideálne pre formový koláč navážka 415 g + 5 g dozdobenie - po upečení á 350 g.