Viaczrnná plundra so Silkgrain Ebony
Viaczrnná plundra so Silkgrain Ebony
Ebony pečivo Vás určite prekvapí svojou neodolateľnou chuťou - už samotným zložením tejto obilnej zápary Silkgrain Ebony je táto zmes predurčená k výrobe skvelého chleba a pečiva s obsahom celých bôbov sóje. Zloženie:tekutý ŠPALDOVÝ kvas (voda, celozrnná ŠPALDOVÁ múka, štartovacia kultúra), SÓJOVÉ bôby, lúpané slnečnicové semienka, ľanové semienka, sladová pražená JAČMENNÁ múka, jedlá soľ (1,2%). (aktuálne k 12.02.2018). Tentoraz Vám ho ponúkame v chutnej verzii viaczrnnej plundre s obsahom sójových bôbov.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
50 % | Silkgrain Ebony | |
15 % | Nordix croissant 15 | |
8 % | čerstvé droždie | |
2,2 % | soľ jemná | |
35 % | voda cca |
Tuk na prevaľovanie:
40 % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Dozdobenie:
5 % | tekvicové semienko, chia, sezam | |
5 % | Tek. vaj. melanž/vajcia |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti. Prekladáme systémom 3x3x3. Konečná hrúbka po poslednom vyvaľkaní je 8 mm. Vykrajujeme do požadovaného tvaru, prípadne dozdobíme.
Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Použité pre navážku 98 g - plundra má po upečení 80 g.