Špaldový chlieb ideálny na grilovačku
Špaldový chlieb ideálny na grilovačku
Chutný a jedinečný špaldový chlieb s mäkkými zrnami špaldy z kvasovej zápary Silkgrain Spelt ideálny pre gril párty. Hlavné zložky: tekutý špaldový kvas bez éčok špaldové zrná 45 % soľ 1,0 % Odporúčané dávkovanie: 50 - 100 % na množstvo múky
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 60 | % | pšeničná múka T 650 |
40 | % | ražná múka T 930 | |
50 | % | Silkgrain Spelt/špalda | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
1 | % | NON-E Stabilizátor chleba a pečiva | |
65 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta: 28 - 30 °C. Zrenie cesta: 20 minút.
Tvarujeme do požadovaného tvaru a ukladáme na plechy alebo do ošatiek.
Kysnutie cesta: 40 min. 35 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 33 minút.
Doba pečenia je v závislosti od navážky a typu pece.